Webáruház funkciók


Az alábbiakban ismertetjük azokat a funkciókat amiket rendszerünkben már alkalmaztunk, természetesen a teljesség igénye nélkül. Viszont leendő webáruházához segítséget nyújthatnak az alábbi funkciók és a hozzájuk tartozó magyarázatok.
Tudni kell hogy munkáink során nincs két egyforma webáruház, mi egyaránt személyre szabjuk a funkciókat is, mert az igények bármilyen hasonló is két rendszer, minden esetben eltérőek az üzleti folyamatok, valaki saját készletről árul, valaki nem készletez, valaki gyárt. Van aki nagy raktárral rendelkezik valaki egy irodából kell hogy megoldja a csomagolást és összekészítést. Valakinek saját grafikusa, marketingese van, valaki önmaga szeretné kézben tartani az egész rendszert.
A mi üzletpolitikánk tehát az hogy az Ön igényeire szabott webáruházat adjunk át, ami teljes egészében saját fejlesztés, nem egy ingyenes, elavulásra ítélt rendszer hanem egy alapjaitól a Newdigital szakemberei által fejlesztett rendszer, amely a magyar piac igényeit szándékozik 100%-ig kielégíteni.

Alap
csomag
Profi
csomag
Ipari
csomag

Rendszerünk nyílt forráskódú alapjaitól saját fejlesztésű rendszer. Ha valamivel nem kacsolható össze akkor az a másik szoftver hibája, mi nem találkoztunk még ilyennel.

Hírlevéllel már talán mindenki találkozott, de ez a fajta marketing még jó néhány évig az egyik legjobb értékesítési stratégia lesz. Küldjön időzítve, eladások után vélemény írásra ösztönözve, vagy tájékoztassa feliratkozóit valódi akciókról, az eredmény szinte mindig garantált.

A rendelések kezelése nagyon speciális dolog, minden cég máshogy dolgozza fel őket. Számtalan megoldásunk létezik erre, többek közt átszinkronizálhatjuk egy számlázó vagy ügyviteli rendszerbe. Kezelhetjük admin felületünkön ahol a tételeket is külön státusszal láthatja el, pl rendelés alatt, raktáron, szállítható, függő stb... Ez a felület lehet részletes áttekintő lista is, de egyedileg szerkeszthető is, általában az ügyfél igényei ezen a részen nagyon eltérőek és a forgalmazott termékek és azok beszerzésének függvényében eltérőek.

Használjon egyedi kinézetű e-mail-eket hírlevelei, visszaigazoló e-mailjei számára, és ezeket töltse meg saját tartalmával.

A szállítási módok ki be kapcsolása vagy átárazása egy dolog, de akár termékcsoportonként speciális szabályokkal meghatározhatja mikor milyen összegű vagy módú legyen a kiszállítás vagy fizetés.

Egy webáruház adminisztrációs felületét különböző osztályok dolgozói kezelhetik, raktár, marketing, sales, vagy ügyvezetés. Számukra saját jogosultsági szintekkel határozhatja meg mely funkciókat használhatják.

Weboldalán különböző helyekre cms oldalakba vagy akár termék oldalakra is építsen be "okos" ajánlatkérő űrlapot, amely Ön számára elküldi mely termékről érkezett érdeklődés, a vásárlónak csak a kérdést kell feltennie.

Szinte minden elképzelés megvalósítható, legyen szó automatikus mezőkitöltésről, vagy tömeges szerkesztésről. A különböző szűrőknek köszönhetően szinte bármilyen szempont szerint kiválaszthatóak a szerkeszteni kívánt termékek.

Unja már hogy ügyfélszolgálatához újra és újra ugyan azok a kérdések érkeznek? Használjon egy Gyakran ismételt kérdések oldalt ezeket összegyűjtve. Saját magáról veheti le a terhet ezekkel a jól megszerkesztett segítő kérdés/válasz gyűjteményekkel. De pl egy online chat mellé is nagyon hasznos amikor egy adott kérdésre a választ csak elég belinkelni a vevő számára.

Tegye könnyebbé a kategóriák közti eligazodást látogatói számára. A kategória képeket megjelenítheti akár a legördülő menüben ikonként vagy egyes kategória oldalak címsorában. Egy kategóriához több képet is feltölthet.

Pénztár oldalunk lehet akár lépésenkénti (step by step) vagy egyoldalas pénztár is. Javasoljuk a profiljához legjobban illő pénztár kiválasztását, cégünk erre javaslatot tesz megvizsgálva a fizetési és szállítási módokat speciális igényeket.

Magyarország egyik legnagyobb átvevő hálózatával rendelkező Pick Pack Pont szinte minden webáruház alap szolgáltatása.

Helyezzen el a kezdőlapra néhány bannert ami automatikusan lapozódik, tegyen be az oldal széleire további két bannert, majd az oldal közepére is, a terméklista bizonyos kategóriáiban az 5. termék helyett legyen egy kiemelt akcióra buzdító reklám. Mindezeket időzítve. Így nem kell arra figyelnie hogy egy adott akció mikor jár le, mikor feltölti az adott bannert meghatározhatja meddig érvényes, amint ez lejár a prioritás szerinti következő aktív banner fog megjelenni.

Ha szimpatikus egy termék de még nem kívánom megvásárolni, beleteszem a kívánságlistámba és miután legközelebb bejelentkezem itt meg fogom találni.

Rendszerünk lehetőséget nyújt a kategóriák gyors rendezésére és kezelésére. A termékek szerkesztése (legyen akár tömeges vagy egyenkénti) innen is elérhető, így ha csak egy bizonyos kategória termékeit szeretnénk módosítani itt megtehetjük.

Növelje konverzióját az elhagyott kosár értesítő üzenetekkel. Egy automatikus segítséget felajánló e-mail még nem tolakodó, és sok hasznos információhoz juthatunk hogy a kosár elhagyást minimalizáljuk rendszerünkben.

PayPal fizetés nagyon népszerű egész Európában de hazánkban is sokan használják, kicsit drágább mint egy magyarországi bankkártyás fizetés de lehetőségként mindenképp ajánlott.

Facebook hasonlóan mint google rendelkezik különböző mérő és követő kódokkal hogy hirdetéseit még optimálisabban tudja megjeleníteni, pl remarketing a facebookon.

Ha fontos üzenetet szeretne megjeleníteni weboldalának fejlécében akár úgy hogy az oldalt görgetve is feltűnően ott maradjon, akkor ezt a funkciót használhatja. Pl boltjának ünnepi nyitva-tartásról tájékoztathatja vásárlóit. Vagy egyéb fontos változásokról tájékoztathatja őket.

Intelligens kereső, elgépelésből eredő sikertelen találat esetén javaslat a megfelelő kulcsszóra, automatikus legördülő ajánlat miközben gépel, így akár 3 karakter leütése után azonnal a termékoldalra ugorhatunk egyetlen kattintással. Mindezt tizedmásodpercek alatt.

Legördülő menüben extra tartalmakat jeleníthetünk meg, ez lehet akár egy háttérkép de lehet kiemelt termék vagy az adott kategóriához tartozó banner vagy termékkiemelés, de akár csak egy egyszerű leírás ami segíti a vásárlót a választásban.

Adja meg a lehetőséget hogy látogatói maguk reklámozzák termékeit közösségi oldalakon egy megosztás vagy like segítségével.

Exportok készítése automatikusan a készleten lévő termékekből, árukereső, árgép, shopalike típusú oldalak számára.

Még nem kapható egy termék de szeretne elsők között lenni ahol előrendelhető a termék? Ne habozzon, ráadásul mire beszállítójánál megjelenik az adott modell Ön pontosan megtervezheti mekkora mennyiségre lesz szüksége.

Látványos és feltűnő ha egy 30-40 alkategória megjelenítésekor a legnagyobb konverziót hozó kategóriákat kiemeljük a többi közül, és akár képpel ellátva a legördülő menü elején soroljuk fel.

Mindenképpen kiemelt fontosságot kap webáruházunkban az átirányítások kezelése, legyen szó régi url-ekről vagy épp módosulandóról, rendszerünk lehetőséget nyújt ezek kézzel történő beállítására (melyik url hova mutasson) így elkerülheti a 404-es hibákból eredő hátrasorolást és konverzióvesztést.

Termékképeit saját speciális vízjelével láthatja el, amely a termékkép minőségéből nem vesz el, de a képek egyrészt reklámfelületek, másrészt a konkurencia dolgát is megnehezíti ha félti képeit.

Ha szeretné ha csomagjai még a rendelés napján a vevő kezében landoljanak, akkor csak egy erre alkalmas futárszolgálattal kell szerződnie, a webáruházba integrálást mi elintézzük. A termékek oldalán az adott napszak függvényében megjelölheti hogy akár még ma átveheti otthonában.

Termékekhez nem csak jellemzőket de akár pdf vagy egyéb formátumú dokumentumokat is csatolhat.

A legördülő menü teljesen személyre szabható egyedi tartalmakkal, de a legördülő almenük elrendezése is beállítható 1,2,3 stb oszlopos elrendezésben.

Szinte minden magyarországi bankkártyás és telefonos fizetési módot támogat rendszerünk, Önnek csak meg kell találnia a legkedvezőbbet vevői és saját igényei alapján.

Webáruházaink felépítése seo szempontok figyelembe vételével készül el. Továbbá a meta adatok automatizált kitöltése is megoldott a megadott termékadatokból.

Élő chat szolgáltatással valós időben szólíthatja meg látogatóit, segítheti vásárlásukat és rendkívüli konverziós növekedést érhet el. Ha ügyesen értékesíti termékeit boltjában vagy telefonon, akkor itt sem fog elbukni.

Lehetőségünk van a termékek exportálására / importálására speciális szempontok szerint illetve automatizált megoldások is kivitelezhetőek.

Termékadatbázis feltölthető csv fájlból az adminisztrációs felületről, ez teljesen személyre szabottan is történhet a forrásfájl megváltoztatása nélkül. De akár automatizálhatóak is ezek a feltöltések, legyen szó új termék feltöltéséről vagy beszállítói adatbázisból történő ár/készlet frissítésről.

Egy marketinges cég hozzáférést kér kategóriáihoz, hogy azok meta adatait szerkessze, adjon speciális hozzáférést amivel csak ezekhez a funkciókhoz férhet hozzá.

Reportokat kérjen le bármely időszakról bármilyen adattal. Minden ami az értékesítést vagy beszerzést segíti lekérhető a rendszerből. Csak adja meg a megfelelő mezőket és hogy milyen adatokból rakjuk össze. Nem kell többé excel táblákkal bíbelődnie.

Nagyon hasznos dolog az organikus találatok növelésére. Minél több szöveges tartalom található weboldalunkon a google annál inkább kedvét leli tartalmaink böngészésében és ezt jutalmazni sem rest.

Használja mérő/követő kódjait, hiszen ezek segítségével mérheti oldala hatékonyságát, legyen ez remarketing vagy egyszerű analytics kód. De speciális konverziós mérőpontok is beilleszthetőek amit marketingesei álmodnak meg.

Szeretné ha a rendszer figyelmeztetné ha a termékei egy bizonyos készletszint alá csökkennek? Állítson be minden termékhez minimum készlet értéket így nem kell külön figyelni ha valamiből újra rendelnie vagy gyártania kell.

Bizonyára találkozott már azzal hogy egy kulcsszó vagy kifejezés linkként szerepel egy szövegben, ezzel a funkcióval Ön egy meghatározott szóra minden termékleírásban és oldalon szereplő szövegben linket tehet automatikusan. Ezek az úgynevezett belső linkek.

Vélemények és értékelések használata nagyban elősegíti a vásárlók bizalmának növelését. Főleg ha termékeinkről írt vélemények pozitívak. A véleményeket moderálni is lehet az adminisztrációs felületről. Illetve a rich snippet funkciónak köszönhetően a google keresési találatokban is megjelenhetnek a termékek értékelései.

Ha létrehoz egy szezonális akciót vagy speciális szempontok szerint gyűjtött termékeket egy kategóriába, rendszerünk lehetőséget nyújt hogy egy adott kategória termékeit a kezdőlapon kiemelje úgy ahogyan azt pl az újdonságok vagy akciós termékekkel teheti automatikusan.

Kategóriák címkézésével admin felületen megadhatunk kiemelt megjelenést a legördülő menüben lévő kategóriáknak pl egy "ÚJ" címkével.

A google által kifejlesztett szolgáltatás ami elősegíti az oldal megértését a keresők számára. Hol találhatnak árat, gyártót, leírást, véleményezést az oldal tartalmában.

Egy adott kategória tartalmazhat termékeket, de akár a termékek mellett egyedi blokkokat is hozzárendelhetünk, pl képgaléria vagy további bővített leírás az adott kategóriához. Egy blokkot akár több kategóriához is hozzárendelhetünk. Ettől nyeri igazi értékét a kategória leírással szemben.

Elérhető boltjaiban az áruhitel vagy kiterjesztett garancia, személyre szabott kalkulátorokat építhetünk termékadatlapjába így azonnal tájékoztathatja vásárlóit a hitel feltételeiről.

Olyan termékeket árul amelyek hasonló paraméterekkel bírnak de mégis ezek között nehéz eligazodni? Az összehasonlítás funkciót erre találták ki, 4-5 szimpatikus terméket egybegyűjtve és egy táblázatban összehasonlítva sokkal könnyebb döntést hozni.

Ha egy terméket szeretne eladni de önmagában nem nagyon működik, adja egy másik termék kiegészítőjeként csomagban, és persze kedvezménnyel. Bizony ez a módszer csábító tud lenne ha már döntöttünk egy termék mellett és kapunk egy jó csomagajánlatot.

Jutalmazza vásárlóit hűségpontokkal, amit elkölthetnek következő vásárlásuk alkalmával. Ezek a pontok lejárathoz kötöttek tehát újabb és újabb rendeléseket generálnak Önnek.

Több üzlete van országszerte? Kezeljen egy külön felületen őket, gyors áttekinthető, nyitva és zárva tartásokat nem kell több helyen kezelnie. Hozzárendelhető a termékoldalon a készletinformációkhoz, hol kapható, meddig van nyitva, stb...

Az oldal elhagyást nagyban befolyásolhatjuk ezzel a fejlesztéssel, ha valaki arra készül hogy bezárja oldalát az még gyorsan tesz egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Természetesen lehetőség van saját fejlesztésű megoldásra is csak az ötletei szabhatnak határt.

Gondolt már arra hogy ha egy webáruházzal sikeres akkor mi lenne ha 2 vagy 3 áruházzal mekkora bevétele lehetne? Erre is kínálunk többfajta megoldást. Kezelje egy felületről összes webáruházát, közös terméktörzzsel de különböző adatokkal és árakkal.

Termékekhez nem csak képeket hanem videókat is betölthetünk a legnépszerűbb videoportálról a Youtube-ról. Ehhez elég csak a rövid youtube kódot beillesztenünk a termékhez és rendszer beállítja az előnézeti képet és akár a galériába illesztve lejátszható videó is a termékről.

Már a kategória oldalon is bővebb információt közölne a termékeiről? Használjon villámnézetet, ahol egy mini termékoldalt felugró ablakként jeleníthet meg a látogatók számára, anélkül hogy azok elhagynák az adott oldalt.

Gyorsítsa meg a bejelentkezési folyamatot Facebook vagy Google fiókkal rendelkező ügyfeleknek.

Prémium garancia szolgáltatást értékesítene termékeihez? Találja meg az erre megfelelő céget és egyéb kiválasztható szolgáltatásként kosárba teheti bárki a terméke mellé.

Több nyelven szeretne értékesíteni? Akár más domain név alatt de ugyan azokat a termékeket? Akkor Önnek ez a funkció kötelező darab.

Ha több áfa osztályban is értékesítünk, ennek beállítása nem jelenthet problémát, főleg ha rendszerünk egy számlázóval van összekötve, melynek már pontos, minden a számlához szükséges adattal kívánjuk átadni a megrendeléseket.

Használjon akár SAP rendszert, navisiont vagy Actual ügyvitelt, webáruházunk egytől egyig megtalálja a közös hangot ezekkel a rendszerekkel. Nem kell megválnia meglévő programjától, ha abban szeretné kezelni termékeit vagy rendeléseit és ügyviteli rendszere vagy számlázója lehetőséget biztosít rá akkor mi kiépítjük az ehhez szükséges kapcsolatot.

newdigital.hu